På lördag är det åter dags att ta på sig nummerlappen och ställa sig på en startlinje.
Då är det AXA Fjällmaraton i jämtländska Vålådalen. Ett lopp som är 43 km och har 1800 höjdmeter som ska klaras av.Starten i Edsåsdalen 2013

Starten i Edsåsdalen 2013

Det var nästan ett helt år sedan som jag anmälde mig till det här loppet. Då i augusti var det här ett lopp som jag verkligen såg fram emot och tänkte ha som morot för att träna duktigt inför under vintern.
Men som ofta kan planer ändras. Bara drygt någon månad senare hade ett större och ett mycket mer långsiktigt mål formats. Att ta en plats till Dragons Back Race sommar 2015 var det nya att ta sikte på. För det loppet krävs det färska resultat (max 3 år gamla) på ultradistanser (längre än 42 km) och även i flerdagaslopp och bergsmarathon (när man springer fler dagar med övernattning). Nya tävlingar har valts ut för att passa in. I det sammanhanget är AXA Fjällmaratons 43 km inte så mycket att visa upp.
Nåja, jag har ju ändå haft en plats och har länge övervägt om jag ska åka upp och springa eller inte. Speciellt med tanke på att jag ska till Kiruna om 2 veckor och springa två dagar.
Men förra veckan fick jag erbjudande att samåka och bo med Tomas Albinsson, Team Rockrunners från Stockholm som efteranmälde sig till AXA.
I och med detta så föll alla bitar på plats med resa och boende så nu är väskan packad och jag hänger med upp till Åre under fredagen.

Träningen tycker jag har funkat bra de senaste två veckorna. Har fått in bra med distansträning med en vecka ute på landet och sedan en fjällvecka i Sälen med mer fjällnära löpning. Formmässigt vet jag inte riktigt var jag står men det är inget jag är speciellt orolig över eller tänker så mycket på eftersom AXA fjällmaraton nu “bara” är ett kul lopp utan någon som helst prestationskrav från mig själv. Enda lilla orosmolnet är lite smärta i höger vrist som jag fick efter klubbens ultrapass för tre veckor sedan. Troligen fick jag det för att jag dragit åt skosnörena för hårt.

Mina förhoppningar är annars att göra en bättre tid än förra året då jag var ute i över 6 timmar med kramp i benen sista 15 kilometrarna.
Sen hoppas jag givetvis att kunna njuta av de fina fjällvyerna efter bana också!
Tävlingen går att följa med Liverapportering på www.fjallmaraton.se under lördag förmiddag.

Banprofil AXA Fjällmaraton

Banprofil AXA Fjällmaraton

pressbild_halvmaraton_3-8_ (9) Axa Fjällmaraton 2013