Nu har det gått över tre veckor sedan High Coast Ultra. Första veckan blev det nästan bara vila och jag smög igång och började träna efter ca 10 dagar. Benen och kroppen kändes relativt bra. Hann dock bara träna två pass innan jag blev ordentligt förkyld. Till råga på allt var det även på min sista arbetsdag innan semestern började som den slog till. Lite snopet då man hoppats kunna träna lite extra när man skulle vara ledig med möjlighet att prova nya platser att springa på.
Så första semesterveckan blev “bara” ren semester med familjen med en ganska hängig kropp som värkte och ändå inte kände för att träna.
Men i lördags, 9 dagar efter förkylningen började, kände jag mig ändå så pass pigg att jag provade att springa nån mil.
Det blev tyvärr ett av de jobbigaste träningspassen jag gjort på länge. Kroppen ville nog egentligen inte alls springa. Det kändes riktigt stelt i benen och inget gick på automatik. Man fick nästan känslan av att kroppen hade glömt hur man springer.

Skam den som ger sig. På söndag morgon vid sjutiden gav jag och mina ben iväg igen på långträning med VLK.
Som vanligt kom jag iväg för sent hemifrån så det som skulle vara en skön uppvärmning (ca 4 km) till samlingsplatsen blev mer en kamp mot klockan för att hinna fram till 0730. Med bara någon minut till godo så sprang jag in på parkeringen vid Bellevue.

Trots att det var ett extrapass, dock utlyst i god tid innan, var vi till slut hela 9 st som ville följa med ut på ett ultrapass i Ultravasans tecken. Målet för träningen var +50 km. Själv var jag mer inställd på att springa lite drygt hälften då kroppen inte var helt i form.

Glada miner efter 100 meter.

Glada miner efter 100 meter.

Vi gav oss iväg norr ut på motionsspåren i Rocklundaskogen och växlade sedan in på ett litet mindre spår, Grytaspåret innan vi via lite stigar och småvägar nådde upp till Hökåsen och kunde börja följa Badelundaåsens fina stigar söder ut.

Fina skogsbilvägar innan Hökåsen.

Fina skogsbilvägar innan Hökåsen.

I Hökåsen passerade vi den vattenfyllda grustaget och populära badplatsen Gropen. Här tog vi ett litet energistopp med fotografering.

Energipåfyllnad i Hökåsens sanddynor.

Energipåfyllnad i Hökåsens sanddynor.

Fortfarande glada miner vid Gropen.

Fortfarande glada miner vid Gropen.

Nere vid gravhögsområdet Anundshög gjorde vi ett vattenstopp och fyllde på vätska innan den obligatoriska bestigningen av den största gravhögen klarades av.

Anundshög

Anundshög

Nedför Anundshög

Nedför Anundshög

Asfaltsnötning några meter efter Anundshög.

Asfaltsnötning några meter efter Anundshög.

 

Här hade jag egentligen tänkt att kliva av och springa hem (ca 3 km) men benen kändes ok så jag fortsatte även om två andra i gruppen hade fått nog vid det här laget.

Hässlöåsen vid flyplatsen

Hässlöåsen vid flyplatsen

Vi fortsatte sedan på fornstigarna söder ut och förbi flygplatsen tills vi kom ner till Mälaren och hittade åter fina stigar en stund.

Slingriga stigar vid Björnö

Slingriga stigar vid Björnö

 

Nere vid Öster Mälarstrand blev det ett nytt vattenstopp.

Påfyllning av vatten vid Öster Mälarstrand

Påfyllning av vatten vid ÖSter Mälarstrand

Vid det här laget började mina ben bli ganska tunga och jag vinkade farväl och joggade hemåt. Tur var nog det för benen tog tokslut och jag fick gå långa bitar hem.
Såg sedan efteråt att jag gjort av med över 200o kcal energi så det var nog inte så konstigt att benens energiförråd var tömda. Tippar på att jag fyllde på med ca 6-700 kcal under passet. Så det blev nog en hel del underskott.

Den här veckan blir det blir det semester ute på landet.
Det kommer jag varva med utflykter, husbygge och träning.

Senast nu ikväll blev det en kombination med utflykt till en badplats där jag sprang dit och hem medan resten av familjer cyklade. Benen har åter börjat piggna till så jag tror jag är på rätt stig nu!

Bad i Stävresjön

Bad i Stävresjön

Löpning på lantliga vägar

Löpning på idylliska lantliga vägar

Nästa vecka blir det troligen en tur upp till Sälen där jag även hoppas kunna komma ut och springa bland några fjäll.
Tror det blir en bra grund för tävlingarna senare i augusti.