I kväll är det dags för mig att ta på nummerlapp och ge mig ut och springa långt igen.

Ursvik Ultra står på programmet: 75 km terränglöpning i norra utkanten av Stockholm. Det blir min fjärde start i loppet så jag tror jag börjar känna banan bra.

Så här såg det ut i Västerås på fredagskvällen. Blötsnö.

Den här gången kommer det garanterat vara snö i spåret då det under fredagen snöade ymnigt.

Vintern på besök i Västerås.

Vintern på besök i Västerås.

Räknar med ca 4-5 grader kallt också. Bra för då blir det förhoppningsvis inte allt för blött och slaskigt. Ytterligare en fördel med snön kommer vara att det troligen blir ljusare under natten. Gryningen kommer strax efter klockan 5 så sista varvet kommer springas i dagsljus.

Väderprognos Ursvik Ultra 2015

Väderprognos Ursvik Ultra 2015

Målsättning

Till skillnad från förra året har jag kunnat träna på bra under vintern. Långpassen har känts bra och benen har återhämtat sig bra efteråt. Specillt efter den 10 mil långa turen på Bruksleden förrförra helgen

Ett litet orosmoln är att jag fortfarande känner av att jag ramlade förra fredagen och slog i vänster knä och smalben. Men hoppas givetvis att det inte ska påverka allt för mycket..

Förra året var huvudmålet att få ett resultat och kommer under 8 timmar..

I år har jag höjt ribban och har som målsättning att springa under 7:30. Med andra ord 20 minuter snabbare än förra året. Återstår att se vad några tusen km mer i benen och ytterligare ett antal ultralopp har gett för erfarenhet.