Kommande helg är det dags för vinterns, eller kanske vårens, första utmaning. Svenskgänget som ska springa Dragons Back Race i sommar samlas för en gemensam träningshelg på vandringsleden Bruksleden i Västmanland.

Löparryggan packad för äventyr på Bruksleden.

Löparryggan packad för äventyr på Bruksleden.

Från början skulle så många som nio av tio av oss svenskar hänga på men efter diverse återbud senaste veckorna kommer vi dock bara bli fem stycken, fyra västeråsare och Fredrik Elinder från Stockholm (som jag ännu inte har träffat).

Det blir tågresa från Västerås upp till Fagersta där vi sedan kommer följa Bruksleden söderut via det mäktiga Landsberget och Trummelsberg.

Översiktskarta över Bruksleden.

Översiktskarta över Bruksleden.

Vi kommer springa till vildmarksgården Ulvsbomuren där vi kommer att övernatta och äta en god middag. Gården ligger inne i skogslandskapet mellan Virsbo och Ramnäs.
Efter frukost på söndag morgon kommer vi springa vidare och passera bruksorterna Ramnäs, Surahammar och Hallstahammar innan vi är tillbaka till Västerås.

Väderprognoserna ser lovande ut med både värme och sol. Främst på söndagen. Trots detta kommer vi nog att stöta på tjocka snölager i skogarna så det kommer säkert att bli jobbigt på sina ställen.

Efter helgen kommer jag att skriva lite mer om upplevelserna här på bloggen.