Igår kväll var jag iväg till Surahammar och besökte Letro Sport. Det var Westeros Trail Runing Society (WTRS) som var inbjudna till butiken för en klubbkväll där man kunde prova skor och utrustning och samtidigt få förmånlig rabatt.
För egen del var jag på jakt efter några lite mer dämpade trailskor för längre distanser. Har varit lite sugen på Salmings nya Trail5. Så igår fick jag chansen att prova hur den känns på foten. Kunde konstatera att det nog blir en sko som jag kan komma att trivas i!
Passade även på att köpa på mig ett par nya Salming Elements vilken är lättviktsko ganska lik Inov-8 X-talon 212 men det här kändes lite bättre passform för mina fötter.

Syftet med skoköpet var även att hitta ett part bra skor som jag kan använda i Skottland på Cape Wrath i vår. Då kommer det bli kombinerat långa sträckor både på grusvägar och även steniga stigar och blöta myrar. Förhoppningsvis blir Salming Trail5 en kandidat för det!

Överst Salming Trail5 och Elements nedan.

Överst Salming Trail5 och Elements nedan.

Skoförrådet påfyllt!

Sköna tåstrumpor i ylle från Injini kom med posten idag.

Efteråt blev det träning i skogen med pannlampa på reflexbana. Jag valde att springa med den snabbaste gruppen men insåg att det blev riktigt jobbigt att inte bli avhängd för mycket. Märktes att jag tappat snabbhet och förmågan att hålla högre tempo då träningen de senaste månaderna uteslutande har bestått i långa lugna träningspass mestadels på vägar och lättare stigar. Fartpass har lyst med sin frånvaro.

Ca 30 personer valde att springa reflexbanan! Här är det inräkning vid en Checkpoint.

Annars har träningen fungerat bra under senaste månaden. En liten trilskande ljumske har varit dum när man varit ute längre (>25 km). Tror det är under kontroll trots allt.
På söndag blir det Ultrapass i bergslagsskogar. Ska åka upp till Malingsbo och springa den 45 km långa Malingsbo- Klotenrundan tillsammans med ett gäng andra traillöpare.

Nedan en bild när jag sprang där senast.

Stora Djurlången