Det är nära nu. Tidräknaren till start här på bloggen är nere på ensiffriga dagar. Imorgon fredag beger vi oss iväg till Skottland och Fort William där starten för Cape Wrath Ultra är på söndag förmiddag.
Efter flera dagars plockande med grejer fram och tillbaka så tror jag nu den slutliga väskan är klar. Väskan rymmer ca 80 liter och får väga max 20 kg då att det ska vara lika föra alla deltagare. Min väska väger just nu 17,3 kg inklusive min ryggsäck som jag kommer springa med på dagarna. Med andra ord bra marginal på vikten. Däremot går det nog inte i så mycket mer grejer förrän jag plockar ut de grejer som jag ska ha när jag ska ha första dagen.

En del plockande med grejer.

Det är skor, kläder, sovutrustning, sjukvårdsgrejer och fotvårdprylar, energi för 40 mils löpning på banan mm

Ultimate Direction AK Mountain Vest 3.0.

I skoväg blir det två par skor för löpningen. Se mitt inlägg om skorna. Sen blir det ett par Foppa-tofflor i nattlägret förstärkta med vattentäta SealSkinsstrumpor.
Som springkläder har jag två uppsättningar med shorts och t-shirts. Utöver det även extra superunderställströjor och 3/4 tights om det blir kyligare dagar. En dunjacka, microflece och friluftsbyxor som går att göra om till shorts att ha i nattlägren på kvällar och kyliga mornar.
Jag lyxar till med rena strumpor och kallingar varje dag. Skönt att åtminstone ha torrt på fötterna innan start på morgonen.

I såna här Berghaustält kommer vi bo i 8 dagar.

Eftersom vi kommer få all mat vi behöver på kvällarna i nattlägret behöver vi bara ha bestick och tallrik med oss.

Den klassiska Storkåsan

Jag tar med mig två “Storkåsor” och en liten kåsa för dryck. Att ha två stora är perfekt då man kan ha mat i den ena och bröd och tilltugg i den andra. De går dessutom att bära i samma hand så har man den andra handen fri för annat.

Maten vi erbjuds är vegetariskt. Vid första tanken är det ovant då jag inte är vegetarian men det fungerade bra när jag var med på Dragon´s Back för tre år sedan. Salt potatis var min favorit då men det blir även en del chilli och cous cous mm.

Så här kan mattältet se ut.

Energi

För energi på banan har jag gjort det enkelt.
Jag kommer använda mig av mestadels sportdryck och dryga ut med lite gels och lite godis som jag köper på plats innan start. Funkar bra för mig sedan tidigare så jag fortsätter med det även nu.

Tailwinds smaklösa variant

Portionerat 2 skopor (200 kcal) i varje påse och som sedan blandas i 0,5 liter vatten. Räknar med att dricka en flaska per timme.

Den nya Maurten där man lyckats lura magen att klara att ta upp hela 320 kcal per timme med hjälp av den patenterade hydrogeltekniken. Blandas även den i 0,5 liter vatten och dricks en per timme.

Navigation

Efter registreringen på lördag eftermiddag får vi ut vår karta. Det är en tvåsidig vattentålig karta som är vikt så det får ett hanterbart format. Varje etapps delar har sina rutor så det blir bra överblick på etapperna.

Delar av kartan från 2016 som jag har fått låna av en av deltagarna.

Då banan varit känd sedan länge har det även gått att ladda ner rutterna som GPX-filer för handhållna GPS:er. Jag har laddat in rutterna i min Garmin Forerunnerklocka som kan använda för att följa banan.
Dessutom har jag köpt kartor till min mobiltelefon där jag har en app med hela tävlingens banor inlagda. Så det ska väl mycket till om jag ska komma helt vilse!
Då det inte kommer finnas några möjligheter att ladda sina telefoner och klockor får man lösa det på egen hand. Jag har skaffat mig en rejäl powerbank från RavPower på 20100 mAh. Den bör räcka för att ladda upp klockan varje kväll. På hotellet före och efter loppet laddar jag med en USB-laddare med brittisk stickpropp.

En riktigt bra Powerbank från RavPower

Det var allt för nu. Hoppas på någon mer rapport innan start.