I helgen var vi till Stockholm med övernattning. Trevlig kväll med julbord och uppträdande mm.
På lördan innan vi åkte hem blev det tid över för shopping. Och vad passade inte bättre än att besöka lite välsorterade sportbutiker som man inte har hemma!
Då mina fötter har en tuff period nu så har jag tänkt att börja gå över till lite mer dämpade skor. Har sedan tidigare ett par Hoka men de känns hopplöst svajiga i all annan terräng än asfalt så jag var ute efter några andra märken. Var egentligen på jakt efter märket Altra som gör extra breda skor med 0-dropp. Men jag lyckades inte hitta några som jag tyckte passade.
Hittade dock Skechers conceptbutik inte långt ifrån Sergels torg. Var först in och tittade och kände på några av modellerna men fastnade inte riktigt för någon av dem. Men efter att inte heller hittat något intressant på Runners Store så gick jag tillbaka till Skechers igen och provade en modell som hette Go Run Ultra 2.

Skechers Go Run Ultra

Skon kändes bred i framfoten vilket mina fötter numera gillar.
Den här modellen är rejält dämpad, kanske inte lika mycket som Hoka men känns ändå nästan mjukare. En stor anledning till att den känns så mjuk beror bland annat på att den saknar traditionell yttersula av gummi utan man springer i princip enbart på den dämpande mellansulan. Troligen kommer sulan slitas ganska fort.
Sulan på den här skon är grovt mönstrad så den borde kunna ge bra grepp på mjukt och lerigt underlag. Det är i terräng och på stig jag har tänkt att använda den här skon tills mina fötter är mer redo för lite mer traditionella och tunnare trailskor.

Skechers var för mig nästan helt okänt märke och även för de flesta i Sverige, men de har fått bra lovord bland de som provat. Ska bli spännande att se vad de går för!

Ultra 2

Ultra 2

Skosnörena matchar sulans orangea färg. Det fanns dock även med ett par svarta om man är mindre djärv.

Skosnörena matchar sulans orangea färg. Det fanns dock även med ett par svarta om man är mindre djärv.

Grovt mönstrad sula

Grovt mönstrad sula