Helg och möjlighet till träning i dagsljus! På fredagkvällen kändes ryggen bra så jag bestämde jag mig för att springa årets första långpass på Bruksleden istället för att springa med löparklubben som har långträning på lördag förmiddagarna.

Slängde ut lite kort info om mitt planerade träningspass på Facebook och Bosse valde att hänga på. Alltid lite roligare att springa långpass om man inte är helt själv.

Bruksleden med nalkande oväder.

Utrustade med damasker och dubbade skor.

Vi tog bussen ut till Skultuna på morgonen och kunde börja springa till ledens början någon km från busshållplatsen. Det var ganska kyligt, ca -5 grader. Trots det insåg jag att jag nog hade klätt mig för varmt då jag var svettig redan från uppvärmningen på väg till bussen. Vi började springa Etapp 3 men vid förgreningen mot Toftsjön/Surahammar vek vi in på Etapp 2 och Etapp 1b mot Västerås. Senast jag sprang den här sträcken minns jag att den var väldigt igenväxt och svår att följa. Till min och alla besökares glädje är leden nu rejält uppröjd som nog även bör gå att springa även på sommaren när grönskan är som störst. Ledmarkeringarna var till och med också förstärkta med ny färg så det blev sällan några felspringningar!

Första delen av leden från Skultuna blev  på asfalt.

Första delen av leden från Skultuna blev på asfalt. Kölddimma i luften. Ingen sol i sikte.

Lite mer teknisk stig.

Lite mer teknisk stig.

Inbjudande stigar!

Inbjudande stigar!

 

Kartstudier

Kartstudier

 

Ett liten energipaus vid Skälsjöstugan efter 1/3 av sträckan,.

Ett liten energipaus vid Skålbystugan efter 1/3 av sträckan,.

Lite hinderbana på köpet.

Lite hinderbana på köpet.

Här skildes våra vägar. Bosse sprang mot Rocklunda och jag mot Skälby.

Här skildes våra vägar. Bosse sprang mot Rocklunda och jag mot Skälby.

När vi nådde förgreningen strax före Skerike delade vi på oss eftersom jag skulle möta upp resten av familjen på Bäckby som ligger på västra sidan av stan och Bosse tillbaka mot Rocklunda.

Lite bredare stig

Lite bredare stig strax efter Rv 66

Sista timmen började snöfallet tillta och när jag kom ut till Erikslund shopingcenter snöade det ymnigt och jag hade rejäl motvind. Sista 2 km hade jag lite energidipp så det blev lite extra kämpigt i motvinden.

Tilltagande snöfall

Tilltagande snöfall

Selfie!

Selfie!

Slingriga stigar

Slingriga stigar

Kraftledningsgata, tecken på civilisation.

Kraftledningsgata, tecken på civilisation.

Sista tekniska stigen innan Erikslunds Shopping.

Sista tekniska stigen innan Erikslunds Shopping.

Fin och inbjudande skog.

Fin och inbjudande skog.

 

Dagens tur på Bruksleden.

Dagens tur på Bruksleden. 25,63 km

Trots att vi sprang olika avslutningar på turen så skilde det bara 160 meter mellan min och Bosses totala längd på sträckan.

Har som bekant varit skadad i ryggen sedan början av november och smög igång träningen lite mer regelbundet under julhelgen då jag hade börjat känna mig bättre. Har tagit det väldigt lugnt och har känts bra för det mesta. Nu hoppas jag på att min skada fortsätter att läka så att jag kan fortsätta träna på ordentligt under vintern.