Tiden går och nu är det precis två månader tills starten av Dragons Back Race i kuststaden Conwy i norra Wales.
Därefter väntar det fem dagslånga ultralopp genom nästan hela Wales över bergskedjan som löper från norr till söder. Ett äventyr som sent ska glömmas!

Cnicht 689 möh, Wales Matterhorn, kommer vi förhoppningsvis se mer av under andra dagen.

Cnicht 689 möh, Wales Matterhorn, kommer vi förhoppningsvis se mer av under andra dagen.

Just nu brottas jag med en trilskande hälsena som fick lite för mycket löpning i påskas på Sörmlandsleden. De senaste veckorna har min träningsmängd gått ner drastiskt och jag har enbart sprungit kortare träningspass och bytt ut långdistanspassen till cykelpass.
Får verkligen hoppas att jag blir bra i hälsenan till start för om tävlingen hade varit idag är jag ytters tveksam till om jag ens hade klarat mig igenom första dagen.
Har även lagt in en hel del stärkande styrketräning i form av tåhävningar och utfallssteg. Allt för att försöka få kroppen att överleva den stora belastning med fem dagar i bergen.

Actimove AchilloMotion

Actimove AchilloMotion

Ett speciellt avlastande skydd vid besvär med hälsenan har jag också beställt men ännu inte hunnit testa. Kommer skriva lite mer om det nät jag har använt det.
Utrustningen för tävlingen har jag också hunnit funderat på. Det mesta är klart men jag har ännu inte fått det på pränt. En del grejer kommer jag behöva komplettera. Bland annat några vattentäta kompressionspåsar för sovsäck och dunjacka. Annars blir det mycket samma grejer som när jag sprang Great Lakeland 3D förra våren vilket var ett perfekt genrep. Min ryggsäck med dagspackning kommer i princip bli identisk som förra året förutom att jag har fått tag på lite mindre och kompaktare grejer. Även Sverigeflaggan blir mindre.

Ändrade planer

Tryfans norra rygg kommer jag inte få uppleva förrän på tävlingens första dag

Tryfans norra rygg kommer jag inte få uppleva förrän på tävlingens första dag

Min planerade rekognoseringstur till Wales under långhelgen i maj har jag blåst av. Alla B&B är avbokade och något flyg är heller inte bokat. Dels så hoppade två av de andra resenärerna av och nu senast med min mycket osäkra hälsena gjorde att det skulle bli för stor chansning ifall problemen skulle komma tillbaka. Var ett tag inne på att locka med några bergslöpare som inte ska springa Dragons Back men var klok nog att vänta in påskhelgens långpass för att se eventuella skador mm. Och tur var väl det med facit i hand.

Jag har även haft tankar på något annat “testlopp” under maj men nu får helt enkelt kroppen avgöra hur jag gör. Men några längre träningar på Bruksleden hoppas jag ändå att få till innan det är dags för Wales.