Har fortsatt att packa inför tävlingen de senaste dagarna.
Det mesta är äntligen klart och min checklista med saker kvar att göra börjar få fler och fler bockar vilket kanske gör att man kan slappna av lite mer.

Då vi bara har två säckar på 59 resp 22 liter för våra grejer för 5 dagar så blir det en hel del avvägning vad och hur mycket man kan ta med sig.
Säcken på 59 liter kommer att köras till nästa nattläger. Där har man sina sovgrejer, ombyten och annan mat man behöver på dagarna när man springer.
Mat efter loppet (eftermiddagsmål, middag och frukost) ingår i anmälningsavgiften så den behöver man inte ha med själv. Att all mat är vegetarisk kommer att bli lite annorlunda.

Den andra säcken på 22 liter kommer att köras ut halvvägs på banan varje dag. I den kan man ha med sånt man vill kunna fylla på med under loppet såsom, mat, kläder, skor mm,
Vad gäller mat och energi för löpningen har jag prioriterat det ganska högt.
Märkt att vi i Västeråsgänget verkar ha lite olika planer på energin.
Min energi för löpningen kommer bestå av Tailwind sportdryck som har fungerat perfekt på mina tidigare lopp. Kommer komplettera med vanliga Snickers/Mars att ta till när det inte finns vatten att tillgå. Har räknat på max 3400 kcal per dag om jag blir ute maximal tid. Är jag i mål tidigare kommer inte allt gå åt. Hellre packa med för mycket än för lite.

Tailwind förpackat i små zippåsar. Har gjort i ordning 5 stycken uppsättningar, en för varje dag.

Tailwind förpackat i små zippåsar. Har gjort i ordning 5 stycken uppsättningar, en för varje dag.

Just det där med vattentillgången efter banan har gjort att jag fått tänka om lite vad gäller min dagspackning. Har tidigare bara använt två stycken 0,5l flaskor men nu har tävlingsorganisationen i sitt senaste utskick poängterat att det på vissa delar av banan, främst första dagen, inte går att fylla på vatten alls. Detta gjorde nu att jag har klämt in en vätskeblåsa i min ryggsäck. Tyckte det vara ganska fullt i den redan innan men det ser ut att kunna gå ändå.

I övrigt att har jag bantat bort en del kläder för löpningen. Exempelvis tog jag bort två hellånga tights. Får kolla lite på väderprognoserna in i det sista.

Det blir en uppsättning ombyte att ha på kvällarna. Bland annat en dunjacka och ett par extra skor.

För att kunna ladda upp min GPS-klocka kommer jag ha med ett batteripack som även kan användas för att ladda telefon och kamera. Vad gäller telefon så kommer jag ha med mig en på dagarna men det kommer förbli avstängd om det inte finns särskilda behov som att behöva kontakta tävlingsledningen. Har även lagt in en digital karta över hela Wales om man känner är helt vilse och behöver läsa in sig.

2015-06-15 22.07.50

Innehållet i min “hillbag”: Goretexvantar, regnjacka och byxa med tejpade sömmar, nödsäck, två kompasser, förstärkningströja, plåster, tejp, Sportslick, pannlampa, batterier, vantar och mössa, två flaskor och en vattensäck. Sen tillkommer energimat och telefon.

Just nu väger min stora 59l ryggsäck ca 15 kg med allt för utom ett par löparskor. Det som inte får plats i stora säcken på flygresan till Wales räknar jag ryms i en ryggsäck som får gå som handbagage.

All packning för tävlingen förutom kläder och skor för första dagen nerpackade i stora säcken.

All packning för tävlingen förutom kläder och skor för första dagen nerpackade i stora säcken.

På fredag bär det iväg och sedan några dagars väntan och tävlingsgenomgång på söndag innan starten på måndag morgon klockan 0700 lokal tid.
Att vara bort nästan en och en halv veckan utan att träffa familjen kommer nog kännas av. Har aldrig tidigare varit bortrest så lång tid förut.