Strax före årsskiftet skaffade jag mig en ny GPS-klocka. Det blev en Garmin Forerunner 920XT. En uppföljare på multisportklockan 910XT och även den klassiska 310XT som jag hade innan.

Veckans sammanställning på klockans urtavla.

Veckans sammanställning på klockans urtavla.

En ny kul funktion i klockan är en aktivitetsmätare som mäter hur mycket man rör på sig. Främst hur många steg du tar men även hur mycket så sover varje dygn.
Att mäta detta förutsätter att du har klockan på armen dygnet runt.
Det är även en fördel att para ihop klockan med din mobiltelefon via Bluetooth så att klockan regelbundet kan synka upp dina data till ditt konto på Garmin Connect där allt lagras och där dina data sammanställs i fina diagram och tabeller.
Det var först när jag uppdaterade operativsystemet på min telefon till Android 5 under mars månad som jag kunde börja koppla ihop klockan och telefonen. Tidigare versioner av Android stödde inte Bluetooth BLE vilket krävs för att kunna kommunicera med GPS-klockan.
Sedan april har jag använt klockan mer regelbundet även på vardagar så allt jag rört mig på jobbet och fritiden har kunnat räknas.
Statestiknörd som man är blev jag nästan lite chockad när jag såg
hur många steg man tar varje dag och inte minst varje månad!
En vanlig dag på jobbet brukar bli mer än 7000 steg! Var först ganska skeptisk till tillförlitligheten men provade att själv räkna mina steg och jämföra med klockan och jag tycker det verkar stämma riktigt bra. Uppenbarligen tar man fler steg än vad man tror.

Här är delar av antal steg under maj i siffror. Hittills 203 415 steg!

Här är delar av antal steg under maj i siffror. Hittills 203 415 steg!

... maj i diagramform. 16 848 steg /dag.

… maj i diagramform. 16 848 steg /dag. Inte så illa.

Ännu mer fascinerande var att se hur många steg kroppen hade tagit under april. Totalt 375 523 steg och ändå tränade jag sparsamt efter påskhelgen då jag fick problem med hälsenan då samt att jag inte hade klockan på mig alla dagar. Man kan verkligen undra vad det är för material i höft och knäleder som inte slits ut efter denna mängd böjningar och sträckningar. Kroppen är fantastisk!

Många steg i april.

Många steg i april.

Kul med statistik men nyttan av all information har jag ännu inte kommit på!
Dags för sömn innan det är dags för morgondagen målsättning (enligt klockan) 11 749 steg!