Tyckte jag hade kommit igång bra efter att haft några välbehövliga lugnare veckor efter tävlingen i England. Hade haft lite känningar i en sena på ovansida av foten en stund men som sedan klingat av helt. Så helgen för två veckor körde jag ett ultrapass på 4 mil i blåst och regn ut till landet. Blev långt och jobbigt med både svackor och dalar. Sprang till och med ett extra kortare pass på söndan, dagen efter för att mjuka upp mig. På tisdan blev det nattorientering och tidigt på torsdag morgon ett skogspass med pannlampa både på kända stigar och på igenväxta hyggen. Det var nån gång då jag tyvärr började känna den där obekväma åtstramningen i vänster lårmuskel. Det stramade emot när jag gick vanligt. Insåg att det var ischiasnerven som spökade. Påminde mig även om att jag kände mig lite stel i ryggen efter helgens två träningspass och golvslipning i huset. Känslan kände jag igen sedan jag haft ett lättare diskbråck på våren 2001. Den här gången kändes det mycket svagare. På kommande söndag sprang jag en träningstur i Svartådalen. Hade inga besvär under löpningen alls.

ischiasnerv-580x435

Nerven är tydligen lite klämd vid en ryggkota som så ger upphov till smärta i lårmuskeln.

Den här veckan var planen att träna lite extra i samband med att jag skulle på kurs i Göteborg från tisdag till torsdag. Träningskläder och pannlampa packades därför ner i väskan för att ha med på min nedresa på måndag eftermiddag.  I samband med att jag gjorde ordning bilen för avfärd högg det till ordentligt i ryggen med enorm smärta som följd. Sällan jag känner sån smärta men den här gången var det så att det verkligen började tjuta i öronen och det började tidvis nästa svarta för ögonen samtidigt jag började svettas. Nu var det istället konstant strålande smärta som välde ner i benen och konstant ont i ryggen.

Insåg att det nog inte blir så mycket tränande de närmaste dagarna framöver.
Tog mig trots allt ner till Göteborg eller rättare sagt Scandic hotel i Mölndal under kvällen.
Dagen efter på tisdagen ringde jag och bokade in tid hos en lokal naprapat. Med så kort varsel så fick jag först en tid på torsdag förmiddag.
Hos naprapaten gjordes en ganska omfattande genomgång och journalskrivande innan jag fick lite elbehandlig med TENS och lite stretch. Det kändes lite bättre för stunden men inget långvarigt.
I skrivande stund, lördag, så känner jag mig inte ett dugg bättre i rygg/ben, snarare tvärt om. Värkande smärta i vänster ben, mest när jag står stilla. Känns något bättre när jag sitter ner.
Ska försöka få tag på en lokal naprapat på hemmaplan och få hjälp med behandling så snart som möjligt.
Hoppas verkligen att det snart blir någon bättring för det här är inte kul. Suck.